Blogs

 

Yolanda Bos | 10 juli 2020

 

Fijne vakantie!

Onze tijd vraagt, meer dan ooit, heel veel aanpassingsvermogen van ons mensen. Er zijn zo veel veranderingen waar we mee moeten leren omgaan. Hoe gaan we in organisaties om met de individuele medewerker, met teams. Zorgen we goed voor onszelf en elkaar? Werken we samen aan alle veranderingen? Geven we elkaar oprechte aandacht, zijn we nieuwsgierig naar elkaar? Wie ben jij, wat wil je, wat heb je nodig, wat is belangrijk voor jou?

Geven we elkaar de ruimte, zo dat er verbinding ontstaat om bij te dragen aan ieders welzijn, levenskwaliteit en werkplezier? Zo dat we met elkaar het beste uit onszelf kunnen geven en halen.

De afgelopen maanden hebben we ons aangepast aan een andere leefstijl. Ieder op de wijze die hem of haar paste. Binnen de mogelijkheden en veel mensen hebben het zwaar (gehad). Nu krijgen we weer meer levensruimte. Binnen en buiten onze landsgrenzen. We gáán ervoor. Op vakantie. Corona is niet met vakantie . Dus zorg voor jezelf, voor elkaar en die ander. Gun elkaar ruimte, waar je ook bent, dichtbij huis of verder weg. Zo gaan we met elkaar voor een veilige terugkeer naar de werkvloer. Met nieuwe veerkracht. Fijne vakantie!

Yolanda Bos | 26 augustus 2020

 

Een prettige werkdag…

Als je net terug bent van vakantie verheug je je op het weerzien met je collega’s. Maar…. We lezen er voortdurend over: ”Het thuiswerken gaat nog wel even duren, het sociale aspect van werken op kantoor wordt gemist, verschraling van werkplezier treedt op…”

Of “over werkgevers die er in deze tijd goed aan doen de gezondheid van hun werknemers serieus te nemen, de teamspirit erin te houden en de informele sociale contacten te bevorderen..”

Ga jij thuis werken, of ga je het afwisselen met kantoor door een werkplek te reserveren? Heb je überhaupt een keuze of verwacht je werkgever dat je er bent? Of verplaatst deze zich nu eenvoudiger in jou, omdat het thuiswerken vanuit de overheid wordt geadviseerd?

Kortom, welke ingrediënten zijn voor jou belangrijk om een prettige werkdag te hebben? Laat het ons weten door het boodschappenlijstje in te vullen!

 

 

 

Yolanda Bos | 10 september 2020

 

"Soms zijn er maar 3 coachsessies voor nodig..."

Veel mensen hebben de afgelopen maanden een jasje uitgedaan. Daar zitten je medewerkers weer, opnieuw in hun thuiskantoor. Je zou ze wel iedere week willen bellen om te vragen hoe het met ze gaat. Intussen schiet dat erbij in, terwijl extra aandacht juist nu van groot belang is.

Hoe krijg je hun persoonlijke vraagstukken en behoeften over de bühne? Hoe werk je samen aan levenskwaliteit en werkgeluk? 

Soms zijn er maar 3 coachsessies voor nodig... wij kunnen je helpen. Preventief. Om je medewerkers terug te laten veren in plaats van uit te vallen.